>

Bostridge
Schubertin Talvinen matka - Winterreise

I 9789522603890
Hinta: 35,00 €
Ei varastossa. Toimitusaika 7-14 vrk.
Upea Winterreise nyt kirjana!

Franz Schubertin (1797 - 1828) säveltämä Winterreise (Talvinen matka) on eräs voimakkaimpia ja arvoituksellisimpia klassisen musiikin mestariteoksia. Se koostuu kahdestakymmenestäneljästä pianolla säestetystä liedistä. Niiden runomuotoiset tekstit kertovat nuoresta miehestä, joka epätoivon valtaamana ja hylättynä vaeltaa maaseudulle, lumen, pimeyden ja kylmyyden keskelle.

Schubertin Talvisen matkan kirjailija on huippulahjakas englantilainen tenori Ian Bostridge. Hän on esittänyt Schubertin teoksen yli sata kertaa. Tässä kirjassaan hän valottaa teoksen syntyhistoriaa, arvoituksia ja musiikillisia vivahteita ja avaa nuore- na kuolleen Schubertin herkkävaistoista mielenmaisemaa nykylukijoille. Hän pohtii Winterreisen herättämiä vaikutelmia ja kertoo myös aikakauden muista taiteena- loista. Kirja johdattaa meidät kulttuurihistorialliselle matkalle 1800-luvun Wieniin, varhaisromantiikan aikakaudelle.

Schubertin Talvinen matka on upea kirja paitsi musiikin ystäville, myös kaikille henkisestä kulttuurista kiinnostuneille. Teos sopii myös hyvin lahjakirjaksi, sillä siinä on korkealaatuinen kuvitus. Kirjan englanninkielinen alkuteos on saanut ylistävän ja innostuneen vastaanoton.

Alkuteos: Schubert´s Winter Journey: Anatomy of an Obsession
Suomentaja: Sampsa Laurinen

Sidottu, 528 s.
Schubertin Talvinen matka - Winterreise