>

Kokoelma
Joululauluja (koonnut Anna Sarlin)

I 9789527037003
Hinta: 24,00 €
Varastossa
Otteita Suomen Wanhimmasta Joululaulukokoelmasta

Suomen vanhin joululaulukokoelma on Anna Sarlinin käsialaa. Kokoelma sisältää Kari Kuosmasen puhtaaksikirjoittamia nuotteja sekä hieman taustoitettuja laulujen sanoja, aitoja alkuperäisiä joululauluja yli sadan vuoden takaa.

Kokoelmaan on valittu sopiva sekoitus tutumpia sekä hieman oudompia joululauluja ja niiden nuotteja. Kokoelma sopii hyvin virikemateriaaliksi joulun tilaisuuksiin, yksinlaulajille ja kuorokokoonpanoille. Hieno tuki kanttoreille jouluun valmistautumisessa! Sisältää vanhan ajan joulun taikaa.

Anna Sarlin oli varhainen suomalainen laulupedagogi ja -kustantaja, joka opiskeli mm. Berliinissä ja Pariisissa.

Anna Sarlinin ulkomaisten esikuvien mukaan laatima ensimmäinen suomalainen joululaulukokoelma Joululauluja oli aikanaan mittava projekti. Teoksesta saat lisätietoa. Peräti kahdeksasta vihkosta koostuva kokoelma alkoi ilmestyä jo 1800-l. puolella saaden suuren suosion. Myöhemmin Sarlin julkaisi myös muita joululaulukokoelmia, kuten Kuusen ympärillä ja Joulun airut -nimiset kokoelmat. Aito ja alkuperäinen Joululauluja sisältää valtaosan alkuperäisjoululauluista vanhassa muodossaan. Mukana on monia unhoon jääneitä, lämminhenkisiä sovituksia. Eräs tilaa saanut säveltäjä oli Sarlinin veljenpoika R.Raala eli Bengt Sarlin. (Laulun Kello löi jo viisi säveltäjä). Oliko hän suosikkiveljenpoika? Kokonaisuudessaan Joululauluja -kokoelma sisältää paljon hellyttäviä ja lämmintunnelmaisia joululauluja.
Joululauluja (koonnut Anna Sarlin)